Gekookt ei met cottage cheese

Evert Berkelaarketo, Paleo 2.0, Recepten2 Comments

Ik streef er altijd naar om 20 gram eiwit per maaltijd binnen te krijgen. Dit gerecht is supersnel klaar, erg lekker, gezond en je kunt er veel mee variëren. Door het hoge eiwitgehalte en lage aantal calorieën is dit een ideaal gerecht wanneer je wilt afvallen of als je in een ‘cutting’ fase zit. En als je een groter caloriebudget hebt kan je er naar smaak nog avocado aan toevoegen of fruit bij eten.

Benodigdheden

  • 1 hard gekookt ei
  • 100 gram hüttekase (= cottage cheese)
  • Kruiden naar smaak (zout, peper, bieslook, cajuinkruiden, kies wat je lekker vindt)

Je kunt een net gekookt ei gebruiken dat nog lekker warm is, dat vind ik het lekkerst. Maar een ei dat je eerder gekookt hebt kan je hier ook voor gebruiken.

Bereiding

  • Schil het ei
  • Doe het ei en de huttekase / cottage cheese in een kommetje
  • Prak het met een vork lekker kruimelig
  • Doe de kruiden eroverheen

Image

Als ontbijt vind ik het lekker met een dubbele espresso. Als lunch eet ik er graag apart nog wat fruit bij of snij ik er een halve komkommer in kleine stukjes doorheen.

Onderstaande voedingswaarden gelden alleen voor de combinatie ei/cottage cheese.

Calorieën

Koolh.

Vetten

Eiwit

187 kcal

1 gram

4 gram

21 gram

2 Comments on “Gekookt ei met cottage cheese”

  1. Zit eruit als een heerlijk recept. Er rijst mij echter één vraag? Waarom zit er in dit recept hüttenkase als: “Melk en zuivelproducten horen niet in het Paleodieet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.