Cordain_evertkopiePaleo sinds 2008

In 2008 was ik aan een nieuwe Masterstudie begonnen op de universiteit van Gerona, Spanje. Ik wist namelijk dat ik dan ook les zou krijgen van de grondlegger van het paleodieet, Loren Cordain. In 2009 was het dan eindelijk zo ver (zie foto)!. Destijds had ik zijn boeken, The Paleo Diet en The Paleo Diet for Athletes al verslonden. Alhoewel ik als orthomoleculair voedingsdeskundige al veel wist over voeding was Paleo eigenlijk het eerste echt logische dat ik over voeding gelezen had.

Behalve dat ik paleo in mijn prive-leven al sinds 2008 toe pas werk ik hier ook al even lang mee in mijn praktijk met cliënten.

 

borden_evertkopieMijn missie
Mijn primaire doel en grootste wens is, om iedereen die dat wil, te informeren over wat nu eigenlijk mensenvoer is. Wat moeten mensen eten? Wanneer moeten mensen eten? Hoeveel moeten mensen eten? En hoe moeten wij trainen, slapen en socialiseren? Ik lees veel, en elke keer leer ik meer. Dit wil ik graag met je delen.

 

Praktijk
In 2012 ben ik samen met mijn broer Erik (Erik is de beste fysio- en manueeltherapeut van Zoetermeer e.o.) in een nieuw bedrijfspand getrokken. Hier hebben we naast ruime behandel- en spreekkamers ook een sport-studio. Hier begeleid ik mensen bij de overstap naar paleo en behandel ik hun specifieke problemen. Daarnaast geef ik personal trainingen aan mijn cliënten. Door de juiste voeding te eten en op de juiste manier leren bewegen, komen je doelen binnen handbereik.

 

PaleoPrincipeWebsite2Websites
In 2008 was ik begonnen met de website www.hetpaleodieet.nl die in 2010 is overgegaan in de huidige website www.hetpaleoprincipe.nl. Ik ben daar verantwoordelijk voor het gros van de teksten en de artikelen. Ik durf gerust te beweren dat ik destijds de allereerste Nederlandstalige paleo-website had. Sindsdien was de trend gezet en hebben velen mijn voorbeeld gevolgd.

 

Lesgeven
In 2012 heb ik samen met Erik Schut (niet te verwarren met mijn broer en collega Erik Berkelaar) en opleidingsinstituut OrthoLinea de paleo-opleiding voor behandelaars opgezet. Deze vierdaagse opleiding geven we twee keer per jaar. Hier leren wij professionals alles over paleo zodat zij dit ook toe kunnen gaan passen met hun eigen cliënten.

 

Privé
In mijn privéleven ben ik graag op pad met mijn vrouw en twee geweldige dochters (uit 2003 en 2010), en anders kun je me vinden in mijn visboot, op zoek naar de grootste snoeken van de omgeving. Als visser geniet ik van de rust en voel ik me altijd een echte jager-verzamelaar. Wanneer we snoekbaars vangen belandt deze zo nu en dan op de dinertafel.

Wil jij werken aan je gezondheid

en het lichaam krijgen dat je altijd wilde?

Ja!