Salade met wakame

Evert BerkelaarRecepten0 Comments

Met deze salade wil ik puur laten zien hoe simpel het is om met zeewier te werken. Je kunt hier natuurlijk eindeloos mee experimenteren. Ik gebruikte gedroogde biologische wakame van Terrasana. In dit artikel kan je meer lezen over zeewier en waarom dit echt hoort bij het paleodieet.

Benodigdheden:

2 of drie stukjes gedroogde wakame (na het weken ongeveer 70 tot 100 gram)

75 gram ijsbergsla

1,5 eetlepel olijfolie

Peper

100 gram kip (kan bijvoorbeeld ook met vis of garnaal)

 

geweekte wakame (links) en gedroogde wakame (rechts)

geweekte wakame (links) en gedroogde wakame (rechts)

Bereiding:

  1. Leg de stukjes wakame in een bakje met water om te wellen. Dit duurt zo’n vijf tot tien minuten.
  2. Was de ijsbergsla en snij het in de gewenste grootte.
  3. Giet de wakame af zodra ze goed geweld zijn en snij ze in stukjes van de gewenste grootte.
  4. Voeg alle ingrediënten vervolgens bij elkaar.

 

Calorieën

Eiwit

Koolhydraat

Vet

Vezels

Groente/fruit

332

34

6

19,2

5,8

145

 

Nog meer recepten? 

In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.

GaWebshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *