Paleonaise

Evert BerkelaarRecepten3 Comments

Mayonaise is niet weg te denken uit de Nederlandse keuken. Sterker nog, ik zou het niet willen missen. Het is dan ook erg prettig om te weten dat je zelf snel een erg lekkere en erg gezonde mayonaise kunt maken. Het komt wel erg nauwkeurig, want als je iets niet helemaal goed doet dan mengt de olie niet goed met het ei en krijg je een onbruikbaar dunne massa.

 

Benodigdheden:

25 g (gepasteuriseerd) eidooier
1 theelepel citroensap
Mespunt mosterd
200 ml olijfolie, mild van smaak
Peper naar smaak

Belangrijk: zorg ervoor dat alle ingredienten op kamertemperatuur zijn. Als dit niet zo is, wacht dan nog even!

Roer de eidooier los met de mosterd, peper en het citroensap. Hierna de olie druppelsgewijs toevoegen en flink kloppen tot de mayonaise begint te binden. Blijf olie toevoegen tot de gewenste dikte is bereikt.

 

Bevat per portie van 10 gram:

Calorieën

Eiwit

Koolhydraat

Vet

Vezels

Groente/fruit

95

0

0

10

0,0

0

 

Nog meer recepten? 

In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.

GaWebshop

3 Comments on “Paleonaise”

  1. als je een staafmixer hebt, dan is paleonaise supermakkelijk om te maken. Neem een hoge beker en doe daar de volgende ingredienten in.
    300 ml olie naar keuze
    mespunt mosterd
    scheutje citroensap of azijn naar keuze
    1 ei (dus niet alleen de dooier)
    zout en kruiden naar keuze.

    zet de staafmixer op de bodem, zet hem aan en beweeg langzaam naar boven. Nog een paar keer op en neer en je hebt een heerlijke paleonaise.
    Zelf vind ik alleen olijfolie niet lekker, maar een gedeelte olijfolie wel. Je kunt experimenteren met verschillende soorten kruiden. Italiaanse of provenciaalse bijvoorbeeld. een uitje en augurkje erdoor is ook lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.