Snackgroente met tonijndip

Evert BerkelaarHome, ReceptenLeave a Comment

Veel mensen die paleo eten zitten toch te rommelen met hun snacks. Ze gaan bananenbrood maken, chocolade muffins van amandelmeel en weet ik nog wat meer. Dat kan natuurlijk allemaal, maar het is behoorlijk bewerkelijk en het behoort naar mijn mening tot de categorie ‘ weinig gebruiken’. Ga alsjeblieft niet dagelijks aan dat soort voedingsmiddelen zitten. Laat het concept ‘koekjes en brood’ gewoon helemaal los.

Hier laat ik je een snack zien die buitengewoon verantwoord is. Het is snel klaar, zeer lekker en bevat bovendien veel eiwitten. Het betreft een tonijndip zien die gemaakt is met mayonaise, maar je kunt dit ook maken met een combinatie van gezeefde tomaat en sambal oid, als je van pittig houdt.

Als het goed is heb je altijd wel wat groenten in huis die je als dipgroente kunt gebruiken, en een blikje tonijn mag ook eigenlijk niet ontbreken in je voorraadkast. Deze snack kan dus eigenlijk altijd wel.

 

Benodigdheden:

1 blikje tonijn in water (125 gram)

1 eetlepel mayonaise

100 gram wortel

100 gram bleekselderij

100 gram komkommer

kruiden

 

Bereiding:

Doe de tonijn met de mayonaise in een schaaltje en roer het tot een smeuïge massa. Voeg de kruiden toe.

Snijd de groenten in dipklare stukjes.

Calorieën

Eiwit

Koolhydraat

Vet

Vezels

Groente/fruit

342

35

10

17

4,6

300

 

Nog meer recepten? 

In mijn ebooks vind je ruim 60 paleorecepten. De maaltijden zijn daarbij zo uitgebalanceerd dat je overal de juiste hoeveelheden van binnen krijgt. De ebooks zijn ook te koop als hardcopy.

GaWebshop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.